Familierecht advocaat Rotterdam2023-02-03T16:03:49+01:00

Familierecht advocaat
in Rotterdam

Wij ondersteunen u bij familierecht zoals echtscheiding

Familierecht is maatwerk. Geen zaak en cliënt zijn hetzelfde. De onderwerpen zijn legio. Daarom is het belangrijk om deskundig advies in te winnen.

VIVE Advocaten heeft ruime ervaring in het afhandelen van alle kwesties rondom het familierecht.

Familierecht bij echtscheiding en andere familiezaken

U heeft te maken met familierecht zodra u formele afspraken maakt met uw partner of als u kinderen krijgt. Het gaat niet alleen om (echt)scheiding, maar ook om voorzorgsmaatregelen, zoals het aanwijzen van een voogd. Familierecht is altijd maatwerk, geen gezin is hetzelfde.

Wij adviseren u graag!

  • Echtscheiding

  • Ouderlijk gezag

  • Erkenning kind

  • Omgangsregeling

  • Kinderalimentatie en partneralimentatie

  • Voogdij

  • Geregistreerd partnerschap

  • Kort geding

Echtscheiding

Wilt u scheiden of heeft u een verzoek tot echtscheiding van uw partner via de deurwaarder ontvangen en wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? VIVE Advocaten kan u hierin adviseren. Met onze ervaring en deskundigheid staan wij u op een persoonlijke wijze bij tijdens de echtscheidingsprocedure. Ook kunnen wij u adviseren in de verdeling van de huwelijkse goederengemeenschap.

Ouderlijk gezag

Als u uw kind heeft erkend, heeft u niet automatisch het ouderlijk gezag over uw kind. Dit betekent dat u niet vanzelfsprekend betrokken hoeft te zijn bij het nemen van belangrijke beslissingen in het leven van uw kind. Wilt u dat wel en weigert de andere ouder om hieraan mee te werken? Bij de rechtbank zullen wij namens u een verzoek indien bij de rechtbank om ook u te belasten met het ouderlijk gezag.

Voogdij

Wanneer u onverhoopt iets overkomt dan is een geruststellende gedachte als u uw kind(eren) in vertrouwde handen kunt achterlaten. U kunt bij ons terecht voor juridisch advies bij het aanwijzen van een voogd.

Omgangsregeling en ouderschapsplan

Uit elkaar gaan is geen gemakkelijke beslissing, met name als er kinderen bij betrokken zijn. Waar gaan de kinderen wonen? Hoe verdeelt u de opvoedtaken? Kunnen de kinderen mee op vakantie? Dit zijn enkele vragen waar u mee te maken zal krijgen. Het opstellen van een ouderschapsplan zal u helpen bij het beantwoorden van deze vragen. Wij kunnen u helpen om samen met uw partner de afspraken zo duidelijk mogelijk in het plan op te nemen. Wij streven naar een oplossing waar alle partijen zich prettig bij voelen. Wanneer het niet mogelijk is om hier samen goed uit te komen, dan gaan wij samen met u naar de rechtbank om een omgangsregeling vast te stellen.

Kinder- en partneralimentatie

Wilt u in aanmerking komen voor kinder- en/of partneralimentatie of wordt u verzocht om dit te betalen? Betaalt u alimentatie en is uw situatie gewijzigd waardoor u de lasten niet meer volledig kan dragen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Ga naar de bovenkant