Overeenkomstenrecht advocaat Rotterdam2023-02-03T16:04:34+01:00

Overeenkomstenrecht
advocaat in Rotterdam

Overeenkomstenrecht
advocaat in Rotterdam

Wij ondersteunen u bij overeenkomsten

Houdt de tegenpartij zich niet aan de overeenkomst?
Worden goederen niet of te laat geleverd?
Wil u een samenwerkingsovereenkomst aangaan?
Twijfelt u of uw overeenkomst wel rechtsgeldig is?
Kunt u geen keuze maken tussen de overeenkomst tot aanneming van werk of de overeenkomst van opdracht?

Overeenkomstenrecht

Het overeenkomstenrecht gaat over de ‘kleine lettertjes’ waar de meeste partijen zich liever niet mee bezig houden. Vaak laat de waarde van een goed opgesteld contract zich gelden op het moment dat het niet (meer) botert tussen de contractspartijen.

Wees verstandig en neem contact op voordat u uw handtekening zet, wij adviseren u graag!

  • Contracten of overeenkomsten opstellen en beoordelen

  • Algemene voorwaarden

  • Overeenkomst van opdracht of arbeidsovereenkomst

  • Overeenkomst van aanneming van werk

  • Samenwerkingsovereenkomsten

  • Koopovereenkomsten

Algemene voorwaarden

Deze ‘kleine lettertjes’ regelen veel in de relatie met u en uw leveranciers of klanten. Want wat als uw klanten niet op tijd betalen, of uw leverancier niet levert? En wie is aansprakelijk voor welke schade en tot welk bedrag? Het zijn afspraken die steeds onderdeel uitmaken van uw offertes en contracten, maar vaak lukraak van internet worden gehaald of zelfs helemaal vergeten worden.

Goede algemene voorwaarden zijn echter een must voor elke serieuze ondernemer. Zorg dat u de zaken op orde heeft en voorkom verrassingen, bel voor een vrijblijvend gesprek en een vaste prijs voor het opstellen van uw voorwaarden.

Overeenkomst van opdracht

Nederland telt ruim 1,1 miljoen ZZP’ers en zij werken vaak via een overeenkomst van opdracht voor hun klanten, of toch niet? Niet altijd is duidelijk of de verhouding tussen twee partijen die van een ZZP’er met een opdrachtgever is, of toch één van werknemer en werkgever.

Voorkom de valkuil van het werkgeverschap en laat u adviseren door een specialist van VIVE Advocaten.

Koopovereenkomst

De koopovereenkomst, de meeste gesloten overeenkomst ter wereld, maar ook de overeenkomst waar het meeste over geprocedeerd wordt. Nee, niet over het brood wat u bij de bakker koopt, maar wel over de koop van een droomhuis, waar u als aannemer de badkamer aansloot zoals de koper dat graag wilde of die tweedehands auto die toch niet van dat oude vrouwtje bleek te zijn geweest.

Vaak ontstaan problemen als beide partijen het oneens zijn over de uitleg van wat er met elkaar is afgesproken. Laat u daarom bij voorkeur voor ondertekening van de overeenkomst adviseren door ons.

VIVE heeft zich naast het algemeen overeenkomstenrecht gespecialiseerd in twee bijzondere overeenkomsten, namelijk de arbeidsovereenkomst en overeenkomsten die met paarden te maken hebben.

Ga naar de bovenkant