Waarop heb ik recht bij letselschade?

Waarnaar wordt gekeken bij letselschade?

Als u betrokken bent geweest bij een ongeval, bent u vaak niet bezig met hetgeen u recht op heeft. Veel slachtoffers komen terecht in een overlevingsmodus. Zij proberen de dag door te komen en te leren leven met de beperkingen die zij ervaren. In deze blog worden verschillende schadecomponenten uiteengezet. Ook wordt uitgelegd waar u kunt aankloppen om uw schade vergoed te krijgen.

Waaruit bestaat de schade?

Wanneer u betrokken bent bij een ongeval, zullen daarmee de nodige kosten gepaard gaan. U heeft bijvoorbeeld medische behandelingen nodig. Deze behandelingen kosten geld. U moet denken aan behandelingen bij de fysiotherapeut, het eigen risico dat de zorgverzekeraar in rekening bent, inkomstenderving, reiskosten, huishoudelijke hulp, smartenvergoeding, etc. Al deze componenten zijn onderdeel van uw letselschade.

Wie vergoedt uw letselschade?

Gelukkig is er vaak een aansprakelijke partij aan te wijzen. Dit kan de werkgever zijn indien het een bedrijfsongeval betreft, maar ook de verzekeraar van de automobilist die u heeft aangereden. Denk ook aan de vervoersmaatschappij als u als passagier in een bus, tram, metro, trein, etc. letsel oploopt of de baas van een hond die verantwoordelijk is voor uw hondenbeet. Eerst wordt de aansprakelijke partij aangewezen en daarna wordt die aansprakelijk gesteld. Bij erkenning van aansprakelijkheid worden alle (redelijke) kosten, die u als gevolg van het ongeval maakt, vergoed.

Wie betaalt de kosten van rechtsbijstand bij letselschade?

Wist u dat het u niets kost om uw letselschade te verhalen? Al uw (redelijke) kosten als gevolg van een ongeval worden door de aansprakelijke partij of diens verzekeraar vergoed. De kosten voor onze werkzaamheden wordt door de aansprakelijke partij vergoed.

Wilt u ook weten waar u recht op heeft? Neem dan contact op met de letselschadespecialisten van VIVE Advocaten via 010-2264207 of post@viveadvocaten.nl.